و اما در ادامه، پس از آشنایی مختصر با تیم معماری، به بررسی معماری ساختمان کتابخانه دانشگاه بالتیمور خواهیم پرداخت. لازم است بدانید، این پروژه، در حقیقت یک کار بازسازی اساسی بوده است. سایت پروژه در گذشته نیز، ساختمان کتابخانه دانشگاه بوده است.
تیم معماری، حجم معماری این ساختمان را از یک حالت سلب و حجم مکعب مستطیل، به یک حجم پویا و البته ساختار شکن تغییر داده است. اگر به این ساختمان نگاهی بیاندازید، در ضلع غربی، خواهید دید که یک حجم شیشه ای بزرگ با شکل هندسی چند ضلعی، از ساختمان بیرون آمده است. این تلاقی حجم ها به گونه ای رخ داده که می توان اینطور تصور نمود که یک حجم شیشه ای چند ضلعی، بر سر ساختمان فرود آمده و آن را قطع نموده است. اما حقیقت آنجاست که ساختمان در ضلع غربی، تغییر نما داده و نمای سرامیکی جای خود را به یک سازه بزرگ که با متریال شیشه پوشانیده شده، داده است.
در ورای این حجم هندسی شیشه ای، یک فضای نشیمن بزرگ تعبیه شده که در آن دانشجویان می توانند آزادانه بنشینند و به فعالیت های خود بپردازند. در گذشته در این قسمت از ساختمان، کتابهای کتابخانه نگهداری می شده است اما از آنجه که در اصول طراحی کتابخانه، باید محفظه های کتاب را از نور خورشید محافظت نمود، پلان کتابخانه دستخوش تغییرات شده و محفظه ها و قفسه های نگهداری کتاب، به بخش های دیگر منتقل شده است. علاوه بر این، این نمای شیشه ای، یک دید بسیار خوب از فضای داخل کتابخانه به خیابان های پیرامون را ایجاد نموده است.
آنچه در مورد معماری ساختمان کتابخانه بالتیمور می توان گفت، این است که ساختمان از یک حجم معماری سلب قدیمی تبدیل به یک ساختمان مدرن و جذاب شده است. جایی که دانشجویان، می توانند از جذابیت بصری ساختمان لذت ببرند. نمای ساختمان کتابخانه را می توان نقطه عطف این پروژه دانست. اگر در حال طراحی ساختمان با کاربری مشابه هستید، می توانید از ایده های ارائه شده در این پروژه، بهره ببرید.
|
امتیاز مطلب : 37
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10